Tavoite blogilleni

Pitkän suunnittelun, vastusteluni ja saamattomuuteni vuoksi aloitan blogailuni vasta nyt. Tarkoituksenani on kirjoitella ajatuksiani, kokemuksiani ja näkemyksiäni eri asioista. Muunmuassa matkailuautolla matkailusta, koirista, valokuvauksesta ja varsinkin hyvistä ja erikoisista ruuista, sekä ruokapaikoista.
Ruokaan liittyvissä asioissa apunani toimii avopuolisoni Tiina, joka on ammatiltaan keittiömestari ja työskennellyt useita vuosia Suomen rajojen ulkopuolella eri maissa ja erilaisissa keittiöissä.
Koirapuolella uskoisin kirjoittelun keskittyvän Dogo Argentiinoihin ja agilityyn. Muita rotuja ja harrastusmuotoja väheksymättä. Agility siksi vahvana, että minulla on lajista yli 20 vuoden kokemus niin kipailijana, kuin kouluttajanakin. Nykyisin toimin pääasiallisesti vain kouluttajana.
Valokuvaus on aina ollut minua kiehtova harrastus, mutta kauheasta kikkailusta en ole kiinnostunut. Ennemminkin kaikenlainen tilanne kuvaus kiehtoo minua.
Koska kyseessä on ensimmäinen julkinen blogini, niin kommentit ja kehittämis ideat vastaanotetaan mieluusti.

perjantai 1. lokakuuta 2010

Skeppars ja Porvoon koiranäyttely.

10.9 Perjantai-ilta ja suuntana oli Skepparssin karavaanalue Porvoon alapuolella. Tarkoituksena oli ehtiä ennen pimeätä laittaa auto leirintäkuntoon. Pääsimme vain lähtemään hieman myöhässä.
Hennan kanssa treffasimme Porvoossa, mistä jatkoimme peräkkäin ajaen Skepparssiin.
Skeppars on noin 20km Porvoosta etelään, aivan meren rannassa.
Päästyämme perille oli alueen isäntä heti vastassa. Kävimme kävellen katsomassa autolle paikan ja ei kun leirin pystytykseen.
Alle puolen tunnin olimme iltapalaa tekemässä. Alueen isäntä hoiti hommansa esimerkillisesti. Selvitti missä mitäkin on, milloin on saunavuorot ja mistä hänet tarvittaessa löytää.
Iltapalan jälkeen lähes välittömästi nukkumaan, koska aamulla oli aikaisin lähtö Porvooseen koiranäyttelyyn länderi Chocon kanssa.

11.9 Heräsimme Hennan kanssa aikaisin ja lähdimme Hennan autolla koiranäyttelyyn. Tiina jäi Obin kanssa Skepparssiin tutustumaan alueeseen ja keräämään voimia työviikon jäljiltä.
Näyttelyssä Chocolla oli tuomarina Stefan Sinko, Sloveniasta. Tuloksena oli länderi veteraanien VSP titteli.
Näyttelystä jäi Hennalle vielä matkaan uusi häkki autoon.
Ajellessamme takaisin Skepparssiin ihailimme maisemia. Väli Porvoosta Skepparssiin on fantastisen kaunis. Tien hyväkuntoinen mutkia täynnä. Välillä peltoja, metsää ja välillä mereen laskevan joen tiheää kaislikkoa.
Skepparssiin saavuttuamme oli Tiina jo valmistanut ruuan, joten nälkä ja rypyt saivat välittömästi kyytiä.
Pienten ruokaperästen jälkeen lähdin kiertelemään ja katselemaan aluetta. Alueella on hyviä tasamaan paikkoja, sekä näyttäviä kalliopaikkoja. Saunarakennus on käytännöllinen ja siisti. Alueella on myös hyvä grillikota ja lisäksi kalojen kypsentämiseen soveltuva paikka.
Aivan alueen vieressä on merenranta, missä on komeita kallioita ja venelaituri.
Itse alue on hyvin suunniteltu, toimiva kokonaisuus.
Illalla olikin sitten saunan vuoro. Löylyt olivat hyvät ja toisten saunojien kanssa pääsi välittömästi juttuun. Tuntuikin, kuin olisi jo useamman kerran käynnyt täällä ja porukka olisi entuudestaan tuttua.
Loppu ilta kului perinteisesti auton markiisin alla istuen ja pask.. puhuen.

12.9 Hennalla jälleen aikainen herätys ja lähtö kohti Kotkaa. Siellä oli agilityn piirinmestaruuskilpailut. Me jäimme vielä hetkeksi nukkumaan Tiinan kanssa. Meilläkin piti olla Obin kehä aikaisin aamusta, mutta oli tullut tuomarin vaihdos, niin kehä alkoi vasta noin klo 13.
On muuten hienoa, että molemmat tyttöni ovat oppineet nopean lähdon. Nytkin Hennalla oli eväsleivät valmiina, joten noin 20min ja tyttö oli jo matkalla kohti Kotkaa.
Leirin purun jälkeen suuntasimme koiranäyttelyyn etsimään parkkipaikkaa. Sen löytäminen olikin ainoa hankala asia näyttelyssä, varsinkin asuntoautolle.
Tuomariksi Dogo Argentinoille oli vaihtunut Stefan Sinko, Sloveniasta. Eli Obilla siis sama tuomari kuin eilen Chocolla.
Tuloksena oli paras uros 3, sert ja FI-MVA. Eli suomen muotovalin arvo on nyt Obille voitettu tavoite. Nyt olemme kasvattajalle lupauksemme pitäneet. Muistaakseni kahdeksan näyttelyä tarvittiin suomen muotovalion arvoon.
Kävimme vielä juhlistamassa Obin menestystä Porvoossa, Ravintola Seireenissä. Onpahan sellainen ravintola mitä kehtaa kehua. Annokset todellakin riittävän isoja ja maut erinomaisesti kohdallaan. Käykää ihmeessä testaamassa, jos Porvoossa liikutte!!!

1 kommentti:

  1. Opipa mukava lukea teidän positiivista kuvausta
    paikastamme.Anteeksi että nyt vastaan vasta, olinhan itsekin silloin paikalla.
    Tervetuloa toistekin
    Terveisin puheenjohtaja Kaj Saarinen

    VastaaPoista