Tavoite blogilleni

Pitkän suunnittelun, vastusteluni ja saamattomuuteni vuoksi aloitan blogailuni vasta nyt. Tarkoituksenani on kirjoitella ajatuksiani, kokemuksiani ja näkemyksiäni eri asioista. Muunmuassa matkailuautolla matkailusta, koirista, valokuvauksesta ja varsinkin hyvistä ja erikoisista ruuista, sekä ruokapaikoista.
Ruokaan liittyvissä asioissa apunani toimii avopuolisoni Tiina, joka on ammatiltaan keittiömestari ja työskennellyt useita vuosia Suomen rajojen ulkopuolella eri maissa ja erilaisissa keittiöissä.
Koirapuolella uskoisin kirjoittelun keskittyvän Dogo Argentiinoihin ja agilityyn. Muita rotuja ja harrastusmuotoja väheksymättä. Agility siksi vahvana, että minulla on lajista yli 20 vuoden kokemus niin kipailijana, kuin kouluttajanakin. Nykyisin toimin pääasiallisesti vain kouluttajana.
Valokuvaus on aina ollut minua kiehtova harrastus, mutta kauheasta kikkailusta en ole kiinnostunut. Ennemminkin kaikenlainen tilanne kuvaus kiehtoo minua.
Koska kyseessä on ensimmäinen julkinen blogini, niin kommentit ja kehittämis ideat vastaanotetaan mieluusti.

perjantai 22. lokakuuta 2010

Lappeenrannan kautta Tampereelle

19.10 Lähdimme ajelemaan Hennan, Pinjan, Obin ja Chocon kanssa kohti Lappeenrantaa. Tarkoituksena oli ehtiä perille ennen klo 18, että Henna ehtisi pitämään ryhmälleen agilitytreenit. Matka menikin joutuisasti Kouvolaan saakka. Siellä juutuimme hetkeksi jonoon, kun muutama rekka eteenpäin oli henkilöauto ja sepelirekka törmännyt toisiinsa. Eihän siinä hyvin henkilöautossa olleelle käynyt, toisaalta eipä enään tunne kipuakaan. Sepelirekkakin oli kaatunut ojaan kyljelleen. Hieman vajaan vartin odotuksen jälkeen pääsimme kiertotielle ja siten ehdimme viedä Pinjan kotiin ja nipinnapin Hennan treeneihin.
Treenien jälkeen menimme Hennan ja koirien kanssa hänen asunnolleen kasaamaan mukanamme tuomaamme sohvaa.
Kyllä on Henna löytänyt mahtavan asunnon. Koko talo asuntoa myöten on erittäin siisti. Ympärillä pieniä metsiköitä, joissa mukavia polkuja, eikä keskustaankaan ole kuin reilut 5km.
20.10 Aamupäivästä kävimme ostamassa Hennalle vähän ruokaa kaappeihin ja samalla hankimme hieman käyttötavaroita asunnolle. Sitten olikin jo kiire lähteä ajelemaan kohti Tamperetta, missä oli illalla klo 19 Obilla tikkien poisto jalasta.
Olimme Eläinystäväsi lääkärin pihassa 19.01, joten emme aivan ehtineet, mutta onneksi siellä oli vielä useita asiakkaita, niin ei tarvinnut meitä odotella.
Tikkien poiston yhteydessä polvi myös kuvattiin. Kuvien ja lääkäri Juha Kallion käsin tekemän tutkimuksen perusteella kaikki on edennyt suunnitellusti. Vaikka toipuminen on ollut huomattavasti hitaampaa kuin viime talvena toisessa polvessa, niin kaikki etenee aikataulussaan. Luutuminen jopa nopeampaa kuin viimeksi. Ainoastaan haavassa on hieman punoitusta sekä kovettumaa ja sitä täytyy nyt seurata tarkasti. Heti ohuen ihon alla on sinne asennetut titaani osat ja ne reagoivat herkästiin bakteereihin. Eli jos sinne syntyy tulehdusta, niin sen hoitaminen on erittäin hankalaa ja pahimmassa tapauksessa joudutaan titaanit poistamaan. Silloin operaatio muuttuisi jo niin isoksi, että täytyisi miettiä radikaalia ratkaisua.
No hoidetaan homma niin, ettei tulehdusta pääse syntymään.
Pääsimme lähtemään eläinlääkäriltä kotiinpäin hieman klo 21 jälkeen ja kotona olimme ennen klo 23! Tulipahan siinä taas reissattua reilussa vuorokaudessa lähes 850km, mutta onneksi Henna ajoi osan matkasta, niin pääsin hetkittäin nauttimaan reissusta.


Yllä kuva 2pv ennen tikkienpoistoa. Eli ei punoitusta paljoa ole, mutta ei asialla kannata leikkiäkkään. Kummasti vain on tikkaus turvoksissa, olisikohan iho reagoinut tikkilankaan???

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti