Tavoite blogilleni

Pitkän suunnittelun, vastusteluni ja saamattomuuteni vuoksi aloitan blogailuni vasta nyt. Tarkoituksenani on kirjoitella ajatuksiani, kokemuksiani ja näkemyksiäni eri asioista. Muunmuassa matkailuautolla matkailusta, koirista, valokuvauksesta ja varsinkin hyvistä ja erikoisista ruuista, sekä ruokapaikoista.
Ruokaan liittyvissä asioissa apunani toimii avopuolisoni Tiina, joka on ammatiltaan keittiömestari ja työskennellyt useita vuosia Suomen rajojen ulkopuolella eri maissa ja erilaisissa keittiöissä.
Koirapuolella uskoisin kirjoittelun keskittyvän Dogo Argentiinoihin ja agilityyn. Muita rotuja ja harrastusmuotoja väheksymättä. Agility siksi vahvana, että minulla on lajista yli 20 vuoden kokemus niin kipailijana, kuin kouluttajanakin. Nykyisin toimin pääasiallisesti vain kouluttajana.
Valokuvaus on aina ollut minua kiehtova harrastus, mutta kauheasta kikkailusta en ole kiinnostunut. Ennemminkin kaikenlainen tilanne kuvaus kiehtoo minua.
Koska kyseessä on ensimmäinen julkinen blogini, niin kommentit ja kehittämis ideat vastaanotetaan mieluusti.

keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Kohti Tartoa.

Aamutoimien ja koirien lenkityksen jälkeen päätimme lähteä käymään Tartossa. Lähdimme ajamaan sinne Viljandin ja Vörtsjärven pohjoispuolen kautta ja palasimme Vörtsjärven eteläpuolelta Törvan kautta. Vörtsjärvi on kuuluisa jalallisista kaloistaan. Pidimme tauon järven pohjoispäässä olevalla levähdyspaikalla, missä on korkea monitasoinen näköalatorni.


Sieltä saa mahtavan käsityksen Vörtsjärven todellisesta koosta.


Itse Tarto on varsin viihtyisä kaupunki jokineen ja rakennuksineen. Siellä on uusia kauppakeskuksia ja paljon historiallisia rakennuksia, mutta ne on saatu hienosti sopimaan kaupunkikuvaan keskenään. Kaupungissa on yllättävän paljon korkeuseroja.


Pysäköinti on pääasiallisesti maksullista joen länsipuolella ja maksutonta itäpuolella. Kaupungissa on useita kauniita toreja, jotka varsinkin kesäaikaan pullistelevat torikauppiaista. Liikenne Tartossa on jopa selkeämpää kuin Pärnussa.
Päätimme, että tänne täytyy tulla uudestaan hieman pidemmäksi aikaa.
Matkaa Tartossa käyntiin tuli 315km ja polttoaineen hinta vaihteli 17 kroonin molemmin puolin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti