Tavoite blogilleni

Pitkän suunnittelun, vastusteluni ja saamattomuuteni vuoksi aloitan blogailuni vasta nyt. Tarkoituksenani on kirjoitella ajatuksiani, kokemuksiani ja näkemyksiäni eri asioista. Muunmuassa matkailuautolla matkailusta, koirista, valokuvauksesta ja varsinkin hyvistä ja erikoisista ruuista, sekä ruokapaikoista.
Ruokaan liittyvissä asioissa apunani toimii avopuolisoni Tiina, joka on ammatiltaan keittiömestari ja työskennellyt useita vuosia Suomen rajojen ulkopuolella eri maissa ja erilaisissa keittiöissä.
Koirapuolella uskoisin kirjoittelun keskittyvän Dogo Argentiinoihin ja agilityyn. Muita rotuja ja harrastusmuotoja väheksymättä. Agility siksi vahvana, että minulla on lajista yli 20 vuoden kokemus niin kipailijana, kuin kouluttajanakin. Nykyisin toimin pääasiallisesti vain kouluttajana.
Valokuvaus on aina ollut minua kiehtova harrastus, mutta kauheasta kikkailusta en ole kiinnostunut. Ennemminkin kaikenlainen tilanne kuvaus kiehtoo minua.
Koska kyseessä on ensimmäinen julkinen blogini, niin kommentit ja kehittämis ideat vastaanotetaan mieluusti.

torstai 23. lokakuuta 2008

Ensimmäinen yö reissu.

Kotoa Tervoon - Siilinjärvelle - Kuopioon - Varkauteen - Kotiin. Matkaa reissulle kertyi noin 710km. Aika 20.10-23.10.08

Viron kiertelyn jälkeen ehdimme olla kotona aikalailla tarkkaan vuorokauden ennen seuraavaan reissuun lähtöä. Koko vuorokausi käytettiin pyykin pesuun, sekä uusien puhtaiden kamppeiden pakkaamiseen autoomme.
Auton suhteen ei ole tarvetta tehdä yhtään mitään. Ainoastaan kevyt pesu ja imurointi, niin Fent oli jälleen valmiina taipaleelle.

20.10
Aamusta starttasimme taipaleelle.
Tarkoituksena on mennä ensin vieraileen Tiinan kotipaikalle Tervoon ja siitä sitten kahdestaan koirien kanssa testaamaan autossa yöpymistä jonnekin.
Tervoon päästyämme alkoi tuttu säpinä. Tarvis tehdä sitä, käydä siellä, hakea tuota ym.
Tiina ilmeisesti näki tuskastumiseni, kun matkan jatkaminen näytti jatkuvasti vain viivästyvän.
Sitten joku keksi, että lähdetään sukuloimaan Siilinjärvelle. No olihan se ainakin vaihtelua paikallaan oloon, joten koko porukka autoon ja suunta Siilinjärvelle.
Vierailu venyi hieman suunniteltua myöhempään, joten Tervoon paluun jälkeen päätimme vielä yöpyä siellä. Tosin minua ei saanut enään sisälle nukkumaan, vaan nukuin ensimmäisen yöni omassa matkailuautossa. Mahtavaa, ihanaa!

21.10
Vielä meni päivä Tervossa asioiden hoidossa ja siivoamisessa. Tarkoitus oli kyllä jo olla paljon kauempana, mutta kun ei niin sitten ei. Vielä yksi yö siis Tervossa.

22.10
Aamusta pääsimme vihdoin jatkamaan matkaa. Koska aikaa ei ollut enään kuin yhdelle yölle niin päätimme mennä johonkin lähelle, jotta pääsisimme kokeilemaan hieman leirielämääkin. Pikaisesti Kuopioon hakemaan hieman purtavaa ja kannettavalle tietokoneelle TV viritin. Päätimme matkalla Kuopioon vielä, että menemme Varkauden Kuntorantaan yöksi.
Kuopiosta startatessamme oli vielä kaikki hienosti, mutta kun kiihdytin moottoritielle, niin auton takaosasta alkoi kuulua kauhea meteli. Dogo Argentinomme Obi ja Hera aloittivat oikein kunnon tappelun. Tiina ryntäsi perään irroittamaan tappelijoita toisistaan, mutta siihen ei aivan yhden naisen voimat riittäneet.
Auto moottoritien pientareelle ja itse avuksi. Paiskasin Heran aivan auton perälle ja Tiina piti itsensä Obin ja Heran välissä.
Kiiruhdin nopeasti takaisin ohjaamoon ja jatkoin matkaa lähimmälle levikkeelle moottoritien jälkeen. Siellä tarkastimme koirien vauriot. Hera: korvanlehti halki, mistä pulppusi verta. Obi: kaksi isoa hampaan reikää perseessä. Toinen aavistuksen palkeenkielellä. Lisäksi molemmilla muutama pienempi naarmu siellä täällä. Pikainen paikkaus ja matkan jatkaminen paikkaan missä olisi enemmän tilaa, vettä ja paljon paperipyyhkeitä.
Leppävirralla pysähdyimme huoltoasemalla, missä suoritimme auton peräosassa 1,5 tunnin vesipesun keittiökalusteille, sekä koirien paremman paikkauksen.
Käsittämätöntä kuinka paljon verta halenneesta korvanlehdestä tuleekin. Vielä kun koira kokoajan ravistelee loukkaantunutta päätään, niin auto oli kuin sinne olisi haulikolla ammuttu useampikin ihminen.
Onneksi kaikki veri roiskui kova pintaisiin kaapien oviin, niin se oli kohtuullisen helposti putsattavissa. Kylmä vesi oli ehdottomasti paras aine pesussa.
Vihdoin olimme valmiit jatkamaan matkaa Kuntorantaan.
Varkauden Kuntoranta on varsin onnistunut kokonaisuus. Hyvät paikat matkailuautoille. Samoin huoltotilat/suihkut siistit ja modernit. Saunan sai lämmittää itse jos halusi ja kylpylän palvelut aivan vieressä. Koirien kanssa oli hieno kävellä kanavan rantaa.
Nukkumaan käydessämme ei Hera sitten rauhoittunut millään. Ilmeisesti hieman taisteluvammat kolottivat. No onneksi tietsikkaan ostamamme TV viritin toimi hienosti, niin vietimme aikaa sen parissa odottaessamme särkylääkken vaikutusta Heralla.

23.10
Huonosti nukutun yön jälkeen aamulenkki ja aamupala. Heralla taitaa olla myös flunssa tulossa, kun nenä vuotaa kokoajan. Olisikohan ollut osa syynä yhteenottoon.
Noin klo. 13 suuntasimme Fentin keulan kohti kotia. Jyväskylässä pika burgerit autossa ja sitten loppu taipaleelle. Kotona klo. 17.15.
Vaikka ei reissu aivan nappiin mennyt, niin kyllä on pakko myöntää, ettei tämä matkailuautoilu mitään pöllömpää touhua ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti