Tavoite blogilleni

Pitkän suunnittelun, vastusteluni ja saamattomuuteni vuoksi aloitan blogailuni vasta nyt. Tarkoituksenani on kirjoitella ajatuksiani, kokemuksiani ja näkemyksiäni eri asioista. Muunmuassa matkailuautolla matkailusta, koirista, valokuvauksesta ja varsinkin hyvistä ja erikoisista ruuista, sekä ruokapaikoista.
Ruokaan liittyvissä asioissa apunani toimii avopuolisoni Tiina, joka on ammatiltaan keittiömestari ja työskennellyt useita vuosia Suomen rajojen ulkopuolella eri maissa ja erilaisissa keittiöissä.
Koirapuolella uskoisin kirjoittelun keskittyvän Dogo Argentiinoihin ja agilityyn. Muita rotuja ja harrastusmuotoja väheksymättä. Agility siksi vahvana, että minulla on lajista yli 20 vuoden kokemus niin kipailijana, kuin kouluttajanakin. Nykyisin toimin pääasiallisesti vain kouluttajana.
Valokuvaus on aina ollut minua kiehtova harrastus, mutta kauheasta kikkailusta en ole kiinnostunut. Ennemminkin kaikenlainen tilanne kuvaus kiehtoo minua.
Koska kyseessä on ensimmäinen julkinen blogini, niin kommentit ja kehittämis ideat vastaanotetaan mieluusti.

tiistai 23. kesäkuuta 2009

Juhannus Rovaniemellä.

Olimme miettineet koko kevään Tiinan kanssa mitä tehdä yhteisellä kesälomallamme. Sitä olisi kaikenkaikkiaan 1pv + 3pv juhannus vapaata. Tuo neljä päivää hieman rajoitti mahdollisuuksiamme. Päätimme kuitenkin, että johonkin pois kotoa on lähdettävä, joten ilmoitimme Obin Rovaniemen kansainväliseen koiranäyttelyyn.

18.6 Starttasimme illasta myöhään auton keulan kohti Oulua, missä oli tarkoitus pitää pieni unitauko ja jatkaa aamusta kohti Rovaniemeä.
Ouluun Tupoksen ABClle saavuimme hieman puolen yön jälkeen. Minä ulkoilutin Obin ja Tiina kävi kysymässä Mikon kanssa, mihin aikaan olisi aamupalaa tarjolla. Sää oli tihkusateinen, mutta se ei tuntunut hyttysiä haittaavan. Automme alkovin alle tuulilasiin jäävä sateeton alue oli mustanaan niitä. Ulos kun meni oli olo kuin vietnamin sodassa tarkka-ampujien tähtäimessä olevalla. Lämmintä oli noin +16 astetta.



19.6 Aamulla kävimme aamiaisella ABCn noutopöydässä. Aamiainen oli hinta-laatusuhteeltaan varsin mainio. Muutenkin Tupoksen ABC on matkaparkkina erinomainen valinta.
Noin klo 8.00 pääsimme jatkamaan matkaa kohti Rovaniemeä.
Päätimme ajella rengasmatkan, joten mennessä käännyimme ajamaan Simojoen eteläpuolta tielle 78 ja sitä pitkin Rovaniemelle, Ounaskoski Campingiin. Simojoen vartta seuraileva tie oli kohtuullisen ajettavassa kunnossa ja sen varrella on runsaasti hyviä koiran "kusetus" paikkoja sekä komeat maisemat.
Onneksi olimme varanneet etukäteen paikan leirintäalueelta, sillä sinne oli tulossa juhannusaatto yöksi yli 50kpl hollantilaista caravaanaria. Paikka oli siis aivan ääriään myöten täynnä.
Auto parkkiin, kevyt lounas ja päivätirsoille, että jaksaa illalla valvoa.
Herättyämme käytimme Obin lenkillä ja tutustuimme samalla leirintäalueeseen. Alueella oli pitkästi toistakymmentä eri kansallisuutta ja kalustoa laidasta laitaan. Illasta tutustuimme myös Rovaniemen itäpuoliseen alueeseen, ulkoiluttamalla Obia pidemmän kaavan mukaan. Keli oli päivällä kuiva, mutta pilvinen. Lämmintä noin +18 astetta. Hieman ennen puolta yötä alkoivat pilvet väistyä ja aurinko rupesi paistamaan pilvettömältä taivaalta. On se oudon näköistä kun porukka makailee nurmikolla aurinkoa ottamassa keskellä yötä.



20.6 Hyvin nukutun yön jälkeen sain terävän herätyksen. Minulla oli tunne, että minua tuijotetaan kun olin heräilemässä. Raotin silmiä ja näin Obin istumassa edessäni sängyllä ja kallistuvan sivulle päin. Ehdin juuri sulkea silmät, kun tassun lyönti osui silmääni. Obi halusi haastaa minut aamu painiin kanssaan. Tuloksena oli silmien välistä otsasta lähtevä veri naarmu, joka ulottui silmäluomen yli poskeen. Hienoa juhannus ilman juopottelua ja silti silmä melkein poskella.
Heti aamusta päätimme lähteä tutustumaan Rovaniemen keskustaan. Leirintäalueelta on vain reilu kilometrin matkaa sinne, joten autoa ei tarvinnut ottaa käyttöön. Kiertelimme nelisen tuntia sikin sokin keskustaa ja palasimme takaisin autolle kuuluisan jätkänkynttilä sillan kautta. Keli oli aurinkoinen ja lämmintäkin oli hieman yli +20 astetta. Nyt alkoi meikäläinen nauttimaan olostaan. Päivän kruunasi illaksi varaamamme sauna. Saunanpäälle grillimakkaraa ja ohrapirtelöä, niin olo oli kuin kuninkaallisilla. Mikkokin oli tänään viihtynyt hyvin, kun saimme hänelle netin toimimaan autossa.

21.6 Tänään oli aamusta taas aikaisempi herätys, Obin näyttely päivän ollessa kyseessä. Kirjauduimme ulos leirinnästä ja suuntasimme muutaman kilometrin päähän näyttelyalueelle.
Näyttelystä ei sen enempää. Ei sillä, että olisimme Obin kanssa olleet edustavia, mutta oli tuomarikin hieman väsyneen oloinen juhannuksesta.
Näyttelyn jälkeen lähdimme ajelemaan kohti Kemiä. Nyt menimme Kemijoen pohjoispuolta. Kemissä kävimme päiväkahvilla satamassa, mikä olikin varsin suosittu ja viihtyisä paikka.
Kemistä jatkoimme Ouluun, missä oli tietysti käytävä kävelemässä Rotuaarilla ja syömässä satamassa lihapiirakka kaikilla mausteilla. Eikä ollut lokeistakaan minkäänlaista harmia, kun Obi ei laskenut niitä kilpailemaan makupaloista.
Sieltä jatkoimme Raaheen, missä leiriydyimme paikallisella leirintäalueella. Hieman oli hoitamatoman oloinen paikka, mutta rauhallista oli. Paikalla ei ollut kuin yksi saksalainen seurue.



22.6 Kävimme ennen kotiin lähtöä tutustumassa Raaheen ja varsinkin sen kirkko oli vaikuttavan näköinen. Kivet kirkkoon on louhittu merialueen ulkoluodoilta. Raahessa on myös tiettävästi yksi maailman vanhimmista sukelluspuvuista esillä merimuseossa.



Arvosteluja:
Matkaparkkina Tupoksen ABC on ehdottomesti 9/10 pisteen arvoinen.
Ounaskoski Camping on siisti, hiihtyisä ja hyvällä paikalla sijaitseva leirintäalue. Henkilökunta ystävällistä ja avuliasta. Kioskin valikoima voisi olla hieman suurempi ja alueella grillausmahdollisuuksia voisi parantaa. pisteet 8,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti