Tavoite blogilleni

Pitkän suunnittelun, vastusteluni ja saamattomuuteni vuoksi aloitan blogailuni vasta nyt. Tarkoituksenani on kirjoitella ajatuksiani, kokemuksiani ja näkemyksiäni eri asioista. Muunmuassa matkailuautolla matkailusta, koirista, valokuvauksesta ja varsinkin hyvistä ja erikoisista ruuista, sekä ruokapaikoista.
Ruokaan liittyvissä asioissa apunani toimii avopuolisoni Tiina, joka on ammatiltaan keittiömestari ja työskennellyt useita vuosia Suomen rajojen ulkopuolella eri maissa ja erilaisissa keittiöissä.
Koirapuolella uskoisin kirjoittelun keskittyvän Dogo Argentiinoihin ja agilityyn. Muita rotuja ja harrastusmuotoja väheksymättä. Agility siksi vahvana, että minulla on lajista yli 20 vuoden kokemus niin kipailijana, kuin kouluttajanakin. Nykyisin toimin pääasiallisesti vain kouluttajana.
Valokuvaus on aina ollut minua kiehtova harrastus, mutta kauheasta kikkailusta en ole kiinnostunut. Ennemminkin kaikenlainen tilanne kuvaus kiehtoo minua.
Koska kyseessä on ensimmäinen julkinen blogini, niin kommentit ja kehittämis ideat vastaanotetaan mieluusti.

torstai 20. tammikuuta 2011

Uusi vuosi ja uudet kujeet.

No ei nyt ihan niin uutta, mutta vähän erilaista kuitenkin. Kävin tänään jälleen Tampereella Eläinystäväsi lääkärillä koirien kanssa. Tai oikeastaan vietimme siellä jälleen useita tunteja. Erilaista käynnissä oli se, ettei kyseessä ollut ortopedinen käynti, eikä lääkärinä toiminut Juha Kallio vaan ihotauteihin erikoistunut Juliska Haapanen-Kallio.
Kävimme selvittelemässä apua Obin iho-ongelmiin ja Heran tassujen kaluamiseen.

Obi sai vaihteeksi muutaman pistoksen. Taisi kaikkiaan olla reilusti yli 30kpl, mistä 27 oli allergia testiä. Obi regoi useaan aineeseen, mutta ei yhteenkään kovin voimakkaasti. Tämä tulos vahvisti, että Obi on atoopikko, koska reagointi ei kuitenkaan ollut voimakasta, niin siedätys hoidolla on hyvät tehoamis mahdollisuudet.
Itse siedättäminen alkanee helmikuun loppupuolella, kunhan saamme aineen ja sovimme missä pistokset otetaan.
Luultavasti Obi ei ole ruoka-aineille herkistynyt, mutta sekin testataan nopealla kortisoni kuurilla.

Hera sitten olikin mielenkiintoinen tapaus. Ultrassa ei löytynyt vatsasta mitään, mikä voisi aiheuttaa hormooni myrskyjä kohdun poiston jälkeen ja sitä kautta tassujen kaluamista. Päässä syntyy jonkinverran hormooni toimintaa, mutta kohdunpoiston ymmärrän ja aivoja en ala poistattamaan! =;)
Tassuista löytyi hieman hiivaa, mutta se ei ole syy vaan seuraus jostakin. Koiralla on aina hiivaa, sekä bakteereja. Yleensä jompikumpi tai molemmat "roihahtavat" jonkun muun vaivan johdosta ja ovat siten vain seuraus jostakin.
No edellä mainittu aiheutti sen, ettei Heralta voitu ottaa allergia testiä. Hera kun on jo hieman iäkkäämpi, niin testi kannattaa tehdä koepaloista patologilla, jotta tulos olisi luotettava. Siis ensin hiiva pois tassuista.
Tassujen kaluamiseen voi olla myös osasyynä "tapa kaluaminen". Eli Hera toimii kuin pikku lapsi peukalon kanssa. Kun jännittää, pitkästyttää tai ei ole muuten tarpeeksi laskettu liikunnalla energia tasoa, niin tassu vain eksyy suuhun. Siihen kun sitten lisätään hieman hiivakutinaa tai pieni haavauma esim. lumihangesta, niin tassu on hetkessä vereslihalla.
Lisäksi Heralla havaittiin hieman nousua maksa-arvoissa. Tämä vaatii seurantaa, mutta ei vielä johtanut toimenpiteisiin. Syy saattaa olla poikkeuksellisen pitkässä antibiootti kuurissa. No helmikuussa kun haemme Obin siedätys piikit, kontrolloimme myös Heran maksa-arvot samalla.
Muistan vielä kuin eilisen päivän, kun meillä oli pikku poika Obi ja iso tyttö Hera. Nyt tämä pikku poika painaa 55,5kg ja Hera 39,5kg.
Eli hoitaminen jatkuu koirien osalta ja tällä kertaa kiitos Juliskalle. Oli mukava puhua näistä koirien käyttäytymis- ja iho-ongelmista kanssasi. Toivotaan, että saamme koirat kuntoon myös ulkoisesti!

Yritän kevään aikana saada sivuilleni lisää infoa koirien PennHIP kuvauksista. Tarvitsen siihen kuitenkin vielä runsaasti lisätietoa Kallion Juhalta. Omasta mielestäni PennHIP on aivan fantastinen apu varsinkin koirien kasvattajille roduilla, jossa lonkat ovat ongelma ja vielä tarpeellisempi niissä roduissa, joissa lonkat eivät vielä ole ongelma. Menetelmällä pystytään vähentämään huomattavasti perinnöllisiä lonkka vikoja.
Niin ja minulta usein kysyttyyn kysymykseen vastaus. PennHIP kuvauksessa saadaan myös viralliset lonkkakuvat tarvittaessa.

Lisäksi olisi suunnitelmissa kirjoitella muutama vanha matkakertomus sähköiseen muotoon tänne blogiin. Tässä muutama kuvamaistiainen lopuun Tiinan ja minun Malesia-Thaimaa matkaltamme.


Tässä matala majamme Kuala Lumpurissa. Kerros oli ennen Thaimaassa käyntiä 20 ja Thaimaasta palatessamme 25.


Näkymä huoneestamme oli hulppea. Varsinkin öisin valaistuna Petronas Towerit olivat mahtavan näköiset.


No Thaimaassa Racha Yain saarella, missä olimme sukeltamassa lähes koko Thaimaassa olo ajan, oli majoitus hieman vaatimattomampaa. Ikkuna lasitkin oli säleistä, ei siis yhtenäistä lasia, mutta mahtavaa oli.


Kuvassa on meidän sukellusretkien veneemme suuri kapteeni. Teki veneellä uskomattomia suorituksia korallien keskellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti